Nieuws

10 oktober 2017

Terugblik Vredesfeest

Zondag 24 september werd voor de 15e keer het Vredesfeest gevierd.


Terugblik Vredesfeest

Het was dit keer in de tuin van het Stadsklooster en mede dankzij het heerlijke weer en de goede voorbereidingen was het een prachtig kleurrijk feest. Veel mensen, zo'n 150, waren aanwezig en we mochten dit keer ook bewoners uit de wijk Kortenbos verwelkomen. 

Het thema was 'Verbeelding' en door middel van zang, dans en verhalen werd de vrede verbeeld. De 'Orde van de theelepeltjes' werd gelanceerd, een initiatief vanuit het Vredesfeest 2016 voor het bundelen van ideeën onder het motto 'Samen voor Verscheidenheid in Verbondenheid'. Broeder Frans van het Stadsklooster kreeg een theelepel opgespeld.

Bijdragen waren er verder vanuit de Joodse gemeenschap, de Sikh tempel, de Hindoestaanse gemeenschap, de Chinese en de Ethiopische gemeenschap, de Soefi tempel, de Doopsgezinde kerk, het MOC-koor en de Ghanese gemeenschap. Ook was er een speciaal kinderprogramma met o.a. een muizencircus, schminken, toneel en grabbelton. Het geheel werd afgesloten door Ad van der Helm, voorzitter van de Haagse Raad van Kerken.

Het vredesfeest werd georganiseerd door de vredesambassades van PAX (waaronder het Haags Vredesinitiatief en Multicultureel Ontmoetingscentrum Schilderswijk) i.s.m. Mara en het Stadsklooster.