Historie Vincentius' Hof

Opening Vincentius' Hof - 8 oktober 2011
Een memorabele dag, want op die zaterdag vond de officiële opening en ingebruikname plaats van de gerenoveerde tussenbouw. Wie zich de oude situatie nog kan herinneren vraagt zich misschien bezorgd af hoe uit zoveel chaos nog orde te scheppen viel. Maar dat het gelukt is kan iedereen met eigen ogen komen bekijken.
Maar voor het zover was... Maanden stofhappen, verkassen en improviseren. En zoals het in vernieuwbouw eigenlijk altijd gaat: verrassingen, onvoorziene situaties, bijstellen van de plannen.

In de laatste weken voor de geplande openingsdatum waren twee ruimtes (Boek en Bron, en Licht en Liefde) in een redelijk ver stadium, maar de "oude Refterzaal" (voortaan genoemd: Gast en Geluk) baarde zorgen. DAAR IS HARD GEWERKT. Vrijwilligers schoten te hulp bij de laatste hand (stofvrij maken en inrichten). En toen was het 8 oktober.

 

Tuin van GelovenTerwijl in de vroege ochtenduren de allerlaatste spullen werden binnengebracht meldde zich een leger van vrijwilligers die gastvrijheid, drank en spijs zouden gaan verzorgen. En voor het 12:00 u. was stond alles spic-&-span klaar. En in steeds grotere getale melden zich de genodigden aan.

Het werd vol en warm. De opening kon plaats vinden, en vond plaats.

Wethouder Karsten Klein van Den Haag overviel vervolgens drie leden van de Vincentiusvereniging met een Koninklijke onderscheiding. Extra grote en onverwachte vreugde. Nadat iedereen een toast had uitgebracht verhuisde het totale gezelschap naar de, akoestisch wonderbaarlijk mooie, kapelzaal op de eerst verdieping. We pasten er nauwelijks allemaal in. Een balletgroep vergastte ons op een bijzondere en mooie uitvoering. Daarna nam Zangkoor Phoenix het roer over en vertolkte een op de opening toegeschreven repertoire van klassieke en romantische koormuziek. Het viel in de smaak!

Vervolgens wachtte de aanwezigen een feestelijk buffet in de zaal Licht&Liefde. Overal feest!

Pas in de late uurtjes verdwenen de laatste gasten. En nu: Vincentius' Hof MOOI ZIJN... MOOI BLIJVEN.

Met veel vrijwilligers moet dat lukken.