Nieuws

28 september 2017

Presentatie kookboek 'Cooking for Crowds'

Burgemeester Pauline Krikke nam op donderdag 21 september het eerste exemplaar van het boek 'Cooking for Crowds' in ontvangst tijdens een feestelijk bijeenkomst en maaltijd in de Vincentius Hof.

Presentatie kookboek  'Cooking for Crowds'
Op donderdag 21 september is het eerste exemplaar van het kookboek 'Cooking for Crowds/Koken in het groot' in een feestelijke bijeenkomst in de prachtige, zonovergoten tuin bij het Stadsklooster aangeboden aan burgemeester Pauline Krikke en de beide auteurs Mariët Herlé en Carolyn Wiersum (foto). Op hun initiatief is het boek ontstaan uit de keuken van het Straatpastoraat. Wekelijks wordt in de zalen van de Vincentius' Hof  door vrijwilligers voor ca. 100 à 120 dak- en thuislozen een driegangenmaaltijdt gekookt. Veertig menu's -telkens voor resp. 30, 60 en 100 personen- zijn in het prachtig uitgevoerde boek weergegeven, zowel in het Engels als in het Nederlands. Een van de menu's werd na de overhandiging geserveerd aan 60 gasten, voornamelijk donateurs die vorig jaar aan de crowdfundingactie voor het boek hebben bijgedragen. Het boek is te bestellen bij uitgeverij Lecturis (google even op Lecturis cooking) à € 25, waarvan 10% ten goede komt aan het Straatpastoraat.

 

De Vincentius Verenging Den Haag heeft mede bijgedragen aan de de totstandkoming van dit boek en is een belangrijke subsidieverstrekker voor het Straatpastoraat Den Haag.